actionplay outdoorfitness 2

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας, με τα οφέλη του να μην περιορίζονται μόνο στην σωματική άσκηση και ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά να επεκτείνονται στην διατήρηση της υγείας μας, την καταπολέμηση του άγχους και στρες και ενός σημαντικού τρόπου έκφρασης και ψυχικής ανάτασης.

Η πανδημία που επέφερε ο φονικός COVID-19 όμως άλλαξε την πραγματικότητα όπως την ξέραμε. Μας ανάγκασε όλους να μείνουμε σπίτι, στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε την υγεία την δική μας και των γύρω μας, επιβάλλοντας καθολική αποχή από κάθε δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων η άθληση τόσο από αθλητές όσο και από τον απλό ασκούμενο πολίτη.

Διανύοντας με μεγάλη περίοδο διασποράς του Κορωνοϊού, η καθιστική ζωή και η μειωμένη σωματική άσκηση αύξησε τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας, μεγιστοποίησε τους κινδύνους που διατρέχουν άτομα με μόνιμη ή παροδική καταστολή του ανοσοποιητικού τους συστήματος, αλλά παράλληλα έφερε το πνεύμα του αθλητισμού πιο κοντά στο μέσο άνθρωπο, βρίσκοντας τρόπους άσκησης και χαλάρωσης ώστε να παραμείνει δραστήριος και ενεργός.

 

Η άθληση έγινε λοιπόν αντίδοτο στην πανδημία!

Η ατομική άσκηση και η άσκηση σε υπαίθριους χώρους αποτέλεσε την λύση, συνδυάζοντας την συνέχιση μιας όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικής καθημερινότητας για τον πολίτη με τα πολύτιμα οφέλη στην ανθρώπινη σωματική και ψυχική υγεία.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ατομική άσκηση και η άσκηση σε υπαίθριους χώρους και υπαίθρια γυμναστήρια ήταν από τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης ενάντια στον COVID-19, δίνοντας το σύνθημα για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

 

Πολύτιμος σύμμαχος; Τα υπαίθρια γυμναστήρια πολλών δήμων!

Οι δήμοι και δημοτικές κοινότητες που λειτούργησαν με σεβασμό απέναντι στους δημότες τους, έχοντας ήδη δημιουργήσει υπαίθρια γυμναστήρια και ανοικτούς χώρους άθλησης, τοποθετώντας κατάλληλο εξοπλισμό υπαίθριας γυμναστικής σε ελεύθερους δημόσιους χώρους, είδαν τους δημότες τους να «αγκαλιάζουν» αυτή την πρωτοβουλία, ενώ οι ίδιες οι δημοτικές αρχές να χαίρουν απεριόριστης εκτίμησης στο πρόσωπό τους.

actionplay outdoorfitness 2 1
Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου / Outdoor fitness

Η ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών σε υπαίθρια γυμναστήρια και ανοικτούς χώρους άθλησης και η δωρεάν χρήση κατάλληλων και πιστοποιημένων οργάνων εκγύμνασης, γέμισαν με αισιοδοξία τους δημότες, επανέφεραν την χαμένη αυτοπεποίθηση που η πανδημία επέφερε και βοήθησαν αποτελεσματικά, όχι μόνο στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ροής της καθημερινότητας στις γειτονιές των δήμων, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ατόμων με προβλήματα υγείας.

Ο co-owner της γνωστής ελληνικής εταιρίας αθλητικού εξοπλισμού Actionplay, κ. Σωκράτης Σφακιανάκης εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων υπαίθριων γυμναστηρίων από τους δήμους της Ελλάδας, γυμναστηρίων με εξοπλισμό κατάλληλων υπαίθριων οργάνων, όπως πολυόργανα εξωτερικού χώρου ομαδικής εκγύμνασης, μονόζυγα, δίζυγα και πολύζυγα και την τοποθέτηση ειδικών δαπέδων απορρόφησης κραδασμών και επιφανειών συνθετικού χλοοτάπητα. Σκοπός, η ατομική εκγύμναση από δεκάδες δημότες, άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών, ενάντια στις δυσμενείς συνέπειες της έλλειψης άσκησης στην σωματική και ψυχική υγεία των δημοτών, αλλά και ενάντια στην ίδια την πανδημία.

actionplay outdoorfitness 3
Όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου / Outdoor fitness

Παράλληλα, ο co-owner της ίδιας εταιρίας, κ. Θανάσης Τολούδης έθιξε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της καταλληλότητας των οργάνων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη χρήσης πιστοποιημένων και ανοξείδωτων οργάνων, όπως όργανα έκτασης ποδιών, steppers, πιέσεων ώμων και έλξεως ώμων, ποδηλάτων, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, παράλληλων μπαρών, πάγκων κοιλιακών, οργάνων εκτάσεων και βάδισης αέρος και άλλα, συνοδευόμενα από πληροφοριακές πινακίδες με αναλυτικές οδηγίες χρήσης και ενημέρωσης για τους ασκούμενους, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη παρουσίας γυμναστή και η άσκηση να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αθλητισμό είναι δικαίωμα και αποτελεί υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να αφουγκραστεί άμεσα τις ανάγκες και να δώσει έμπρακτα λύσεις, που ενισχύουν την σωματική και ψυχική υγεία των δημοτών και δίνουν υλοποιήσιμες απαντήσεις στην νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει σήμερα περισσότερο από ποτέ να σκύψουν πάνω στις ιδιαίτερες και διαφορετικές ανάγκες των δήμων και των δημοτών τους, αξιοποιώντας αισθητικά και περιβαλλοντικά κάθε διαθέσιμο ελεύθερο χώρο, προχωρώντας στη δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων και ανοικτών χώρων άθλησης και εξοπλίζοντας τους χώρους με τα κατάλληλα όργανα εξωτερικής εκγύμνασης.

actionplay outdoorfitness parkour
Όργανα υπαίθριας άθλησης / Street Workout

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι δήμοι πρέπει να παρέχουν λύσεις και δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου σε όλους τους δημότες τους, ενισχύοντας τις υποδομές του δήμου και συμβάλλοντας στην ευρύτερη διάδοση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της συστηματικής άσκησης και του αθλητικού ιδεώδους!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι δήμοι πρέπει να αποτελέσουν αληθινό πόλο έλξης των δημοτών τους, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα στην καθημερινή ζωή τους, δημιουργώντας πνεύμονες πρασίνου και σύγχρονες υποδομές για υπαίθριες αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καταστώντας τον αθλητισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Η ευεργετική επίδραση της άθλησης στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων είναι γνωστή.

Η δημιουργία και λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων και ανοικτών χώρων άθλησης εξοπλισμένων με τα κατάλληλα, πιστοποιημένα και ανοξείδωτα όργανα εκγύμνασης αυξάνει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

Οι δήμοι της χώρας μας επιβάλλεται πια να αφουγκραστούν αυτή τη ανάγκη, να ευαισθητοποιηθούν προς όφελος των δημοτών τους και να εφαρμόσουν αντίστοιχες πρακτικές δωρεάν υπαίθριας άσκησης, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ποιοτικά επίπεδα ζωής και σωματικής και ψυχικής υγείας των δημοτών τους!

Στοιχεία Επικοινωνίας

customizer button1