actionplay

Η ανάγκη συντήρησης του δαπέδου ενός γηπέδου είναι θεμελιώδους σημασίας για λόγους αισθητικής, ασφάλειας, απόδοσης παιχνιδιού και μεγάλης διάρκειας ζωής.
Ένα σωστά συντηρημένο γήπεδο είναι ελκυστικό για οποιοδήποτε άθλημα και ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να το χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο σε αντίθεση με ένα βρώμικο και ασυντήρητο γήπεδο που δεν είναι ελκυστικό και θα αποθαρρύνει τους χρήστες από την επίσκεψη της εγκατάστασης.

1) Συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα

Η επιφάνεια πρέπει να βουρτσίζετε τακτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η συχνότητα βουρτσίσματος σχετίζεται με την ένταση της χρήσης. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείται, τόσο πιο συχνά πρέπει να βουρτσίζεται.

Η κύρια επίδραση του βουρτσίσματος είναι ότι ισοπεδώνει την πλήρωση για να εξασφαλίζει την ομοιομορφία της επιφάνειας. Ένας δεύτερος σημαντικός λόγος για το βούρτσισμα ενός συνθετικού γηπέδου είναι η πρόληψη για αποδυνάμωση και ισοπέδωση του πέλους. Πολλές συνθετικές ίνες έχουν την τάση να κλίνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή να ισοπεδώνονται με τη χρήση. Για να ξεπεραστεί αυτό, το τακτικό βούρτσισμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα βοηθήσει να κρατήσει τις ίνες όρθιες και χωρίς κατευθύνσεις.

Η αναπλήρωση της πλήρωσης πρέπει να γίνεται με ελαφρύ εξοπλισμό ή με το χέρι, ανάλογα με το ποιο είναι πιο κατάλληλο. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να ελέγχονται για το επίπεδο της πλήρωσης με περιοδικότητα ανάλογα με τον χρόνο και τρόπο χρήσης. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει μια ετήσια επιθεώρηση ολόκληρου του γηπέδου για να εξασφαλιστεί ότι η πλήρωση διατηρείται στο κατάλληλο επίπεδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προμηθευτή.

 

 

2) Η συντήρηση του παρκέ πραγματοποιείται, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά σε 3 στάδια:

1ο στάδιο: Τρίψιμο του παρκέ

Το τρίψιμο του παρκέ πραγματοποιείται, ώστε η επιφάνειά του να μην παρουσιάζει ανοχές επιπεδότητας μεγαλύτερες από εκείνες οι οποίες επιτρέπονται. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας του τριψίματος και σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο του 24ώρου, ώστε να μην επηρεαστεί το ξύλινο δάπεδο από την υγρασία του περιβάλλοντος, προστατεύεται εκ νέου με αστάρι βερνικιού πολυουρεθανικής βάσης ενός συστατικού μετά την ωρίμανση του οποίου θα εφαρμοστεί η πρώτη στρώση του βερνικιού.

2ο στάδιο: Γραμμογράφηση

Η γραμμογράφηση πάνω στο ξύλινο δάπεδο πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανονισμούς των αντίστοιχων διεθνών ομοσπονδιών. Το υλικό των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, έχει άριστη πρόσφυση, είναι συμβατό με το βερνίκι που χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις και με αποχρώσεις που παραμένουν ανεξίτηλες.

3ο στάδιο: Τελική στρώση βερνικιού

Η δεύτερη στρώση βερνικιού του δαπέδου (που είναι η τελική) καλύπτει την γραμμογράφηση για λόγους προστασίας και αποτελεί την τελική επιφάνεια χρήσης του ξύλινου δαπέδου. Το βερνίκι χρησιμοποιείται για την κάλυψη των μόνιμων ξύλινων αθλητικών δαπέδων, συμπεριλαμβανομένων του ασταριού και των χρωμάτων της γραμμογράφησης είναι πολυουρεθανικής βάσης ενός συστατικού με ιδιαίτερη αντοχή και διάρκεια σε χρήση, αντιανακλαστικότητα και αντιολισθηρό.

 

3) Η συντήρηση του ακρυλικού δαπέδου πραγματοποιείται, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά σε 2 στάδια:

1ο στάδιο: Τρίψιμο της επιφάνειας

Το τρίψιμο της επιφάνειας πραγματοποιείται, ώστε να μην παρουσιάζει ανοχές επιπεδότητας από την κατεστραμμένη επιφάνεια

2ο στάδιο: Διάστρωση χυτού ελαστικοσυνθετικού δαπέδου και γραμμογράφηση

Εν συνεχεία ακολουθεί στρώση από μείγμα συνθετικών ρητινών και χαλαζιακής άμμου προκειμένου να επιτύχουμε την αντιολησθητική υφή. Το μείγμα έχει τη μορφή πυκνόρρευστης αλοιφής και χρησιμοποιείται προκειμένου να γίνουν 3 επικαλύψεις. Απλώνεται χειρωνακτικά στην επιφάνεια ταυ γηπέδου με ρακλέτα, παράλληλα και κατακόρυφα.Η γραμμογράφηση των γηπέδων γίνεται με χρώματα ανθεκτικά στην χρήση και την υπεριώδη ακτινοβολία, παρόμοια με τα χρώματα της επικάλυψης. Η εμφάνιση είναι εν νέου αντιολισθηρή, ομοιόμορφη και χωρίς αρμούς.

4) Η ανακαίνιση των αθλητικών επιφανειών στίβου από διάβρωση του επιφανειακού στρώματος και εν συνεχεία εκ νέου επένδυση, γίνεται όλο και πιο σπουδαία ως εναλλακτική λύση, σε μια εποχή όπου τα κονδύλια για νέες συνθετικές επιφάνειες είναι περιορισμένα. Η αιτία είναι ότι μειώνει το κόστος σε μεγάλο βαθμό και εξοικονομεί σημαντική ποσότητα υλικών. Το αρχικό πάχος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τελικής ελαστικής επιφάνειας θα παραμείνει η ίδια.

Με την μέθοδο retopping, συνεπάγεται η εγκατάσταση ενός νέου τελικού στρώματος στην υπάρχουσα συνθετική επιφάνεια χωρίς να αφαιρείται πλήρως το παλιό ελαστικό στρώμα. Η εργασίες που απαιτούνται είναι οι ακόλουθες:

  1. Φρεζάρισμα της υπάρχουσας τελικής επιφάνειας σε βάθος 1-5mm (ανάλογα με την περίπτωση)
  2. Ενδελεχής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας.
  3. Στη συνέχεια όλη η επιφάνεια, θα επαλειφθεί με πολυουρεθανικό (PUR) αστάρι.
  4. Ανάμειξη EPDM (κόκκινου χρώματος) κοκκομετρίας 0,5 – 1,5 mm με έγχρωμη κόκκινη πολυουαιρεθάνη και τοποθέτηση του μίγματος σε όλη την επιφάνεια. Διαγράμμιση του δαπέδου με λευκό χρώμα πολυουρεθάνης ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για τα αθλήματα που απαιτείται.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών – επιστρώσεων θα δημιουργηθεί ασφαλής και ανθεκτική επιφάνεια με κατάλληλη απορρόφηση κραδασμών και συμπεριφορά σύμφωνα με τις προδιαγραφές IAAF.

Η εταιρεία Actionplay μπορεί να αναλάβει τον περιοδικό έλεγχο του γηπέδου σας έχοντας στην κατοχή της τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

customizer button1